CTI Trackballs - de aanwijsoplossing die lang meegaat

  18-02-2019

WAAROM een trackball gebruiken? De computermuis is zo gewoon geworden dat veel mensen zelden stoppen om na te denken over een andere optie.

Maar zelfs op een bureau heeft het zijn nadelen - u hebt veel ruimte nodig (let op waar u uw koffie zet!), En gedurende een lange periode van intens gebruik kan het vermoeiend zijn voor de arm.

In een industriële of medische omgeving heeft een trackball de rand: verbeterde nauwkeurigheid en minder vermoeidheid; een vaste, ruimtebesparende behuizing en integratie met een aantal verschillende uitgangen.

Heel eenvoudig, trackballs zijn aanwijsapparaten die hoofdzakelijk worden gebruikt voor schermgebaseerde bewegingen. Ze zien er een beetje uit als een omgekeerde muis met bal, de bal is naar boven gericht en wordt geroteerd met de vingers, duim of palm.

Gevonden in beveiligingssystemen, computer-ondersteunde ontwerpwerkstations, medische toepassingen en uitzendapparatuur, evenals in mariene, militaire en transportomgevingen, worden trackballs vaak gekozen wanneer een meer robuuste oplossing nodig is.

En als betrouwbaarheid u nodig heeft, hoeft u niet verder te zoeken dan het aanbod van CTI Electronics.

Hun trackballs hebben een rating van meer dan 10 jaar betrouwbare service (100.000+ uur industriële standaardtest) - maar ze werken nog steeds hard op de werkvloer twee decennia na installatie - zonder dat ze hoeven te worden gerepareerd - vanwege de hoogwaardige materialen die ze gebruiken.

De speciale dubbele optische encoders - met goud gecoate buizen - zorgen ervoor dat het signaalverlies niet verloren gaat in de loop van de decennia wanneer de LED-intensiteit verandert. De bal van de trackball is gemaakt van mineraal materiaal met een hoge dichtheid dat bestand is tegen de soort uitzetting en samentrekking die te vinden is in extreme temperatuuromgevingen.

CTI's trackballs hebben een standaard werktemperatuur van -25⁰C tot +80⁰C - een bereik dat door geen enkele andere fabrikant wereldwijd wordt bereikt.

Ze zijn beschikbaar als muisaanwijzers voor de desktop, op het paneel gemonteerde industriële trackballs (kwadratuur) en trackball-muisaanwijzers, en hun industriële trackballs zijn in gebruik in de militaire, ruimtevaart-, medische, procesbesturing en andere toepassingen waar precisie van cruciaal belang is.

Het selecteren van het juiste apparaat houdt rekening met hoe vaak het zal worden gebruikt, de snelheid van de cursor en de grootte van de doelen. Afdichtingsopties zijn ook beschikbaar, afhankelijk van de omgeving waarin de trackball moet blijven.

Andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn de noodzaak van wrijvingsdemping - om ongewenste bewegingen van de trackball in omgevingen zoals helikopters en vliegtuigen met een hoog trillingsniveau te voorkomen en of de gebruiker handschoenen draagt.

Nexus kan u helpen bij het kiezen van de juiste trackball voor uw behoeften, en met u samenwerken vanaf het ontwerpstadium indien nodig. Bel of mail en we kunnen uw vereisten bespreken en een product configureren dat alleen voor u werkt.

Alle trackballs die CTI via Nexus aanbiedt, voldoen aan de normen van de medische en militaire industrie. Ze zijn geschikt voor veeleisende omgevingen, hebben een reeks aangepaste opties en bieden een lange levensduur.

Om al onze CTI Trackballs te bekijken, bezoek http://nexuscomponents.co.uk/Products/Keyboards/Trackball-Mouse-Pointers